Menu

Kylpyhuoneen entisöinti ja remontointi


Hormisaneeraus kannattaa

Mistä tietää, milloin savuhormi tulee tarkistaa? Tähän on olemassa helppo nyrkkisääntö, sillä jos talolla on ikää viisikymmentä vuotta, tulee hormi tarkistaa. Jos hormissa ilmenee rapautumista, se voidaan nykypäivän tekniikalla saneerata uudenveroiseen kuntoon. Vaikka tiili ja betoni ovat vahvoja ainesosia, ne rapautuvat ja haurastuvat sään, lämpötilanvaihteluiden ja savukaasujen seurauksena. Vaikka muuraukseen olisi käytetty laadukastakin betonia, rapautuvat muuraussaumat silti. Mikäli niihin on päässyt kertymään paljon nokea ja pikeä, ovat vanhat saumat usein myös nokipalojen aiheuttajia. Nämä palot puolestaan rapauttavat saumoja entisestään.

Putkitusta nykytekniikalla

Jokainen savuhormi tulee säännöllisesti nuohouttaa. Nuohooja voi huomauttaa hormin kunnosta ja suositella sen saneerausta. Nuohoojan ensisijainen toimenkuva on kuitenkin puhdistus, joten hänkään ei kaikkia rapautuneita kohtia pysty näkemään. Näin ollen vanhaan hormiin on syytä teettää ammattilaisen kuntotarkastus. Tämä tehdään niin sanottua hormikameraa käyttäen. Hormisaneeraus voi olla monenlainen. Jos asuntoon hankitaan esimerkiksi remontin yhteydessä aivan uudenlainen tehdasvalmisteinen tulisija, tulee näihin usein putkihormi. Tällöin vanha savuhormi putkitetaan alhaalta ylös saakka, jolloin uusia betonivaluja tehdään vain osittain. Jos savuhormin katonpäällinen osa on huonokuntoinen, tulee se korjata putkituksesta huolimatta. Mutta putkitus ei käy joka tilanteessa, vaan on tilanteita, joissa asiantuntija suosittaa vanhan hormin käyttöä, jolloin se on huolella kunnostettava.

Hormisaneeraus yleistyy tulevaisuudessa

Yleinen suuntaus kaikessa rakentamisessa on olemassa olevan saneeraus purkamisen sijaan. Tämä sama koskee myös savuhormeja. Saneeraus on ympäristöystävällinen toimenpide, joka säästää muun muassa sementtiä. Hormin saneeraus sisältä käsin tapahtuu niin sanottuna liukuvaluna, jota kutsutaan toisinaan myös massaukseksi, slammaukseksi tai pinnoitukseksi. Liukuvalussa käytetään erityisen paloturvallista laastisekoitusta, joka voi olla aluminaatti-sementtipohjaista.

Massausta voidaan tehdä monin apuvälinein. Yhdessä niistä käytetään niin sanottua ilmapalloliukuvalutekniikkaa. Hormiin pudotetaan vahva ilmatäytteinen pallo ja sen päälle valettava massa, joka painuu tiiviisti hormin reunoihin ja syvälle saumoihin palloa ylöspäin vedettäessä. Jos savuhormissa on hyvin huonokuntoisia kohtia, täytyy sitä muurata uudelleen. Tavallisimmin on kyse yksittäisistä tiilistä tai katon yläpuolisesta osasta, joka on sään myötä rapautunut.

Hormisaneerauksen hyödyt ovat isot. Hormin puhdistettavuus helpottuu ja sen myötä nokipalojen vaara väistyy. Lisäksi massaus pidentää hormin elinikää ja vahvistaa sitä entisestään.

Savupiipun korjaus luotettavasti meiltä: Heinox-Hormit Oy.

minusta

Kylpyhuoneen entisöinti ja remontointi

Kylpyhuoneen entisöinti ja remontointi tulee usein tehdä ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään. Tämä usein silloin, mikäli huolena on esimerkiksi kosteuden pääsy rakenteisiin. Joskus kylpyhuone halutaan remontoida tai entisöidä esimerkiksi ulkonäöllisistä syistä. Kylpyhuoneiden remontoinnissa voi kilpailuttaa eri yrityksiä, ja näin ollen pyytää hintatarjouksia. On tärkeää, että ammattilaisen kanssa näkemys kohtaa, jotta lopputuloksesta tulee juuri sellainen kuin siitä alun perin haluttiin. Tässä blogissa käyn läpi kylpyhuoneen entisöinnin ja remontoinnin eri vaiheita. Toivottavasti joku voi saada tästä jopa ideoita. Tulen käymään läpi erilaisia materiaaleja sekä vaihtoehtoja yleisesti ottaen remontoinnin toteutuksen suhteen. Kaikesta näistä pääset lukemaan lisää seuraamalla blogiani, jota minä pyrin päivittämään säännöllisesti.

arkisto

tag