Menu

Kylpyhuoneen entisöinti ja remontointi


Keittiön ovien vaihto on käytännöllinen ja virkistävä ratkaisu

Keittiö ei ole vain huone, vaan myös tärkeä työtila. Keittiö saattaa sijaita olohuoneen yhteydessä, jolloin sinne on suora näköyhteys olohuoneesta. Muun muassa näistä syistä keittiöön halutaan investoida, eikä uusien kaapistojen laadusta helposti tingitä. Mutta kaikki kestää aikansa ja kovassa käytössä olevan keittiön kaappien ovet alkavat osoittaa kulumisen merkkejä, vaikka olisivat olleet kuinka hyvälaatuiset alkujaan. Kun kaapistoissa alkaa näkyä kulumisen merkkejä, kaappien runkoja ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa, vaan pelkkä keittiön ovien vaihto saattaa riittää siihen, että keittiö näyttää jälleen upouudelta. Tällaisesta keittiön pintaremontista, joka tehdään olemassa olevien runkorakenteiden varaan, käytetään joskus myös nimitystä keittiön facelift. Se tulee edullisemmaksi kuin koko keittiön uusiminen, ja samalla säästyy materiaalia.

Työvaiheet

Ihan ensimmäiseksi kannattaa tehdä oma keittiösuunnitelma esimerkiksi digitaalisella keittiösuunnitteluohjelmalla. Sen jälkeen voi pyytää keittiöfirmasta suunnittelijan kotikäynnille. Tämä katsoo keittiötä hieman eri tavoin kuin sellainen, joka on vanhaan malliin jo tottunut. Jos ja kun yhteinen sävel keittiön ovien, työtasojen ja kenties muutaman vetolaatikon uusimiseen löytyy, täytyy suorittaa kaikkien uusittavien pintojen mittaus. Keittiökalusteet tehdään nimittäin tavallisimmin mittatilaustyönä. Värit ja materiaalit kannattaa käydä vielä hyvin lävitse ennen varsinaisen tilauksen lähettämistä.

Keittiön facelift voi pitää sisällään paljonkin. Keittiön ovien vaihto on vain niukin remontti, sillä usein halutaan samalla uusia myös pöytätasoja ja kaapistojen välitilaa tai lisätä jokin uusi säilytysratkaisu. Myös toiminnallisuutta voidaan parantaa. Joskus joudutaan tilaamaan lisäksi yksittäinen uusi kaappi tai vetolaatikko, mikäli nämä ovat päässeet sisältä kulumaan. Välitilan materiaali ei ole enää pelkkä kaakeli tai muovimatto, kuten hamassa menneisyydessä, vaan materiaaleja on tarjolla laidasta laitaan erilaisista sisustuslevyistä aina lasilevyyn asti. Myös välitilan valaistus voidaan uusia. Nykyiset ledvalot ovat monipuolisia käytössä ja osa niistä hyvinkin helppoja asentaa.

Ympäristöystävällinen valinta

Karkeasti arvioiden kaapistojen ovien uudistus ja pintaremontti maksaa noin puolet siitä, mitä koko keittiön uusiminen maksaisi. Etuna on materiaalin säästö ja nykyään myös sen kierrätettävyys. Kaikki vanhasta keittiöstä poistetut osat toimitetaan kierrätykseen. Keittiötehtaat huolehtivat myös omasta hukkamateriaalistaan kestävän kehityksen säännöin.

Keittiön facelift on takuuturvan piirissä, ja aika usein uusien osien toiminnallisuuteen annetaan kymmenen vuoden takuu. Ovien Ky uudistaa kaapistot ja tekee keittiöremontit. 

minusta

Kylpyhuoneen entisöinti ja remontointi

Kylpyhuoneen entisöinti ja remontointi tulee usein tehdä ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään. Tämä usein silloin, mikäli huolena on esimerkiksi kosteuden pääsy rakenteisiin. Joskus kylpyhuone halutaan remontoida tai entisöidä esimerkiksi ulkonäöllisistä syistä. Kylpyhuoneiden remontoinnissa voi kilpailuttaa eri yrityksiä, ja näin ollen pyytää hintatarjouksia. On tärkeää, että ammattilaisen kanssa näkemys kohtaa, jotta lopputuloksesta tulee juuri sellainen kuin siitä alun perin haluttiin. Tässä blogissa käyn läpi kylpyhuoneen entisöinnin ja remontoinnin eri vaiheita. Toivottavasti joku voi saada tästä jopa ideoita. Tulen käymään läpi erilaisia materiaaleja sekä vaihtoehtoja yleisesti ottaen remontoinnin toteutuksen suhteen. Kaikesta näistä pääset lukemaan lisää seuraamalla blogiani, jota minä pyrin päivittämään säännöllisesti.

arkisto

tag